به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقیزاده پیش از ظهر سهشنبه در نشست با اعضای شورای اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: در سفر متعددی که به شهرستانها و ملاقات مردمی انجام میدهیم سعی ما بر این است تا در جریان مشکلات و موانع حوزه کشاورزی قرار گرفته و انباشتی از نارساییها و مشکلات گذشته را رفع کنیم.
وی تصریح کرد: مهمترین رسالت جهاد کشاورزی تأمین امنیت غذایی است که اهمیت این موضوع بعد از جنگ روسیه با اکراین بیش از گذشته مشخص شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه حتی با عبور از تأمین امنیت غذایی و اقتدار غذیی، امروز حاکمیت غذایی و تأمین نیاز مردم مطرح شده است، گفت: در کنار تأمین نان، باید دام مورد نیاز نیز تأمین شده تا مواد پروتئینی مردم به دست آنها برسد.
تقیزاده از اجرای طرح حدنگاری در اراضی کشاورزی با هدف تثبیت مالکیت خبر داد و افزود: وجود اراضی کشاورزی اعم از زراعی و باغی به گوش میرسد در حالی که در قالب طرح حدنگاری به راحتی میتوانیم حدود و محدوده اراضی کشاورزی را مشخص کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی نیز به سرعت پروندههای مربوط به رفع تداخلات را پاسخ داده و در صدور سند تک برگی به یاری ثبت اسناد و املاک میشتابد.
تقیزاده به کشاورزی قراردادی به عنوان نقطه قوت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: با همکاری تعاون روستایی و غله و در قالب قرارداد با کشاورزان سعی بر تأمین نهادهها اعم از بذر، کود و سم است تا بعد از تولید محصول و خرید آن هزینههای اولیه کسر شود.
وی اضافه کرد: در استان اردبیل طرح کشاورزی قراردادی با استقبال خوبی روبهرو شده و ما از تولیدکنندگان میخواهیم تا در کشت محصولات اساسی و خودکفایی در این حوزه پیشقدم شده و زمینه خوداتکایی بیشتر کشور را فراهم کنند.
تقیزاده طرح سوم وزارت جهاد کشاورزی را توسعه و ترویج الگوی کشت اعلام کرد و گفت: با توجه به تغییر اقلیم و آب و هوا و کاهش منابع آب باید به سمت کشت محصولات استراتژیک و با ارزش افزوده حرکت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: دولت مشوقهای خوبی را برای کشاورزان فعال در رعایت الگوی کشت در نظر گرفته که ارائه تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصد در پوشش بیمهای و خرید تضمینی محصولات از جمله آنها است.
تقیزاده تصریح کرد: نباید در حوزه کشت و زرع همچنان به شکل فرضی عمل کنیم بلکه بهتر است با تثبیت کشت و زرع محصولات استراتژیک از حالت آزمون و خطا بیرون بیاییم.
وی در مورد مشکل به وجود آمده برای خرید پنبه زارعین پارسآبادی گفت: به رغم حضور مسئولان کشوری بخشی از این مشکلات هنوز رفع نشده در حالی که خرید توافقی در این زمینه مد نظر است اما جای تعجب اینجا است که در استان اردبیل دلالبازیها کشاورزان را زمینگیر کرده است.
تقیزاده افزود: برخلاف استان گلستان، در اردبیل عدهای دلال با مشاهده اوضاع مستأصل کشاورز، میخواهند ثروت و داشته او را به تاراج ببرند در حالی که در هیچ استانی چنین رفتار نامعقولی را در بخش کشاورزی شاهد نیستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اقدامات انجام شده نظام جمهوری اسلامی ایران را در بخش کشاورزی و رسیدگی به حوزه عشایری مطلوب و مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: باید بخش عظیمی از این خدمات برای مردم بازگو شود.
نظر شما